Quantcast
Channel: البرز پژوهي
Viewing all articles
Browse latest Browse all 729

روستاهاي هدف گردشگري در ساوجبلاغ و نظرآباد

$
0
0

 


روستاي عشايري «گلدره» در شهرستان نظرآباد از روستاهايي است كه قابليت‌هاي فراواني در جذب گردشگران دارد.


 


از روستاي عشايري «گلدره» نظرآباد  تا روستاي «سنج» ساوجبلاغ


«روستاي هدف گردشگري» به محدوده‌اي جغرافيايي اطلاق مي‌شود كه در اين محدوده يك يا چند يا مجموعه‌اي از جاذبه‌هاي تاريخي، طبيعي و فرهنگي وجود دارد كه وجود آنها، انگيزه‌اي براي سفر و اقامت گردشگران خواهد بود. از اين رو استان البرز داراي 12 روستاي هدف گردشگري است، ولي اكثر اين روستاها هنوز از امكانات اوليه و زيرساخت‌هاي گردشگري خوبي برخوردار نيست. استان البرز با وجود اين كه به لحاظ مساحتي از وسعت پاييني برخوردار است، همه اقليم‌هاي گرم و خشك، معتدل و كوهستاني را در دل خود جاي داده و داراي پنج شهرستان ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان، اشتهارد و كرج است كه هر كدام به نوبه خود، روستاهايي با جاذبه‌هاي گردشگري زيبا و منحصر به فردي دارد.


براي مثال روستاي «گلدره» در شهرستان نظرآباد يكي از همين روستاهايي است كه قابليت‌هاي فراواني در جذب گردشگران دارد. سيدحسام موسوي‌نيا، رئيس اداره ميراث فرهنگي شهرستان نظرآباد در اين باره مي‌گويد: گلدره، تنها روستاي عشايري استان البرز است كه پتانسيل‌هاي خوبي به لحاظ جذب گردشگر دارد. اين روستا يكي از روستاهاي پوياي استان به‌شمار مي‌رود و همه جاذبه‌هاي كوير را داراست كه مي‌تواند مقصد مناسبي براي تورهاي عشايري و كويري باشد. وي مي‌افزايد: شترسواري، اسب‌‌سواري و ديدن زيبايي‌هاي آسمان در شب ازجمله جاذبه‌‌هاي اين روستاست و زندگي سنتي‌اي كه در روستا جريان دارد، بسيار لذتبخش و ديدني است. وي با اشاره به مشكلات اين روستا براي جذب گردشگر و توريست مي‌گويد: نبود زيرساخت‌هايي مانند كمپينگ اقامتي يا خانه‌هايي براي اسكان مهمانان و نبود امكانات بهداشتي، مانع توسعه گردشگري و در نهايت اشتغالزايي در اين روستا مي‌شود.


هادي بابازاده، رئيس ميراث فرهنگي شهرستان ساوجبلاغ نيز با اشاره به غني بودن اين شهرستان به لحاظ ميزان روستاهاي هدف گردشگري مي‌گويد: «برغان»، «ورده»، «سنج» و «تكيه» از جمله اين روستاها بوده كه هم از نظر جاذبه‌هاي طبيعي و اكوتوريستي و هم ميراثي و باستاني غني هستند، ولي روستاي برغان داراي يك بازار قديمي و شاخص است كه نياز به مرمت دارد. وي نبود زيرساخت‌هاي لازم را يكي از موانع توسعه روستاهاي هدف در استان دانسته و ادامه مي‌دهد: علاوه بر اين مساله، آشنا نبودن موسسات گردشگري البرز و تهران و عدم برگزاري تورهايي به اين مناطق باعث كمتر شناخته شدن و مورد بي‌توجهي قرار گرفتن روستاهاي هدف مي‌شود. وي تصريح مي‌كند: براي توسعه گردشگري روستايي اختصاص اعتبارات كافي در اين زمينه الزامي است (به نقل از خبرگزاري ايسنا).


Viewing all articles
Browse latest Browse all 729

Trending Articles