Quantcast
Channel: البرز پژوهي
Viewing all 729 articles
Browse latest View live

گفت و گويي خواندني با دکتر شهريار شهيدي روانشناس ساوجبلاغي

$
0
0

 



تحليل روان شناختي درباره افرادي که ادعاي ارتباط با ارواح دارند


پوران محمدي:‌ «من روح پدربزرگ را هر شب مي‌بينم و با او حرف مي‌زنم»، «روح از من خواسته تا به تو درباره عواقب اين تصميم هشدار بدهم». شايد شما هم در اطراف‌تان با افرادي برخورد کرده‌ايد که ادعا مي‌کنند با دنياي ارواح، ماوراءالطبيعه و نيروهاي فرازميني در ارتباط هستند. آيا اين افراد بيمارند؟ آيا بايد از اين افراد ترسيد يا نگران‌شان بود؟ افرادي که ادعاي ارتباط با ارواح را دارند داراي چه خصوصيات شخصيتي هستند؟ واکنش اطرافيان در برابر آنها بايد چگونه باشد؟ دکتر شهريار شهيدي، روان‌شناس و استاد ساوجبلاغي دانشگاه شهيد بهشتي معتقد است ادعاي ارتباط با ارواح به نوعي ريشه در اختلالات شخصيت دارد. وي تاکيد مي‌کند در صورتي که اين موضوع روند طبيعي زندگي فرد را تحت‌الشعاع خود قرار دهد، براي کنترل اين وضع حتماً بايد از يک روان‌شناس و در صورت لزوم روانپزشک کمک گرفت. گفت‌وگوي ما با دکتر شهريار شهيدي را بخوانيد.ادامه مطلب...


يادداشتي انتقادي درباره غربت مشاهير استان البرز

$
0
0

 



غربت مشاهير البرز حتّي درتقاطع غير هم سطح 


روز 25 دي 1395 تقاطع غير هم سطح مهر ويلا با حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در شهر کرج گشايش يافت.از ويژگي هاي اين پروژه، روان سازي ترافيک در هسته مرکزي شهر و جنوب شهر و شاهراه کرج - قزوين است.در آغاز، خبرنگاران و مسئولان از آن با نام «زيرگذر مهر ويلا» ياد کردند.در آستانه بهره برداري، مسئولان شهري نام جناب «محتشم کاشاني» را براي آن برگزيدند. با تقارن مرحله پاياني اين طرح با درگذشت آيت الله هاشمي رفسنجاني، مسئولان شهري کرج تصميم به تغيير آن به نام مرحوم تازه درگذشته گرفتند. در نهايت روز افتتاح هم خيلي معلوم نشد که کدام نام بر آن تقاطع، پايدار شده است. انتشار نام هاي مختلف در اخبار، مويّد اين امر است. 


1. با احترام و ادب فراوان به اين دو بزرگ - که يکي شاعر پارسي‌ گوي قرن دهم هجري قمري و از مهمترين شاعران مرثيه ‌سراي شيعه و خالق ترکيب ‌بند «باز اين چه شورش است» و ديگري که رييس فقيد مجمع تشخيص مصلحت نظام و يار صديق امام راحل و رهبر معظّم انقلاباست -سخن اعتراضي اين است که چرا اين مکان و ديگر مکان هاي عمومي استان البرز، همچنان با نام و ياد مشاهير و مفاخر استان البرز قهر هستند. مگر نه اين که فرهنگ و تاريخ اين استان مملو از چهره هاي ديني، علمي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي برخوردار از شهرت ملّي و فراملّي است.


2. تاريخ هر ملّتي شناسنامه آن ملّت است و هر موجودبي شناسنامه، گمنام و بي اعتبار است. برهمين مبنا دانستن و داشتن هويت و تاريخ، از بايسته هاي زندگي انسان است. بايد دانست که هر ايراني از ميراث گذشته خود بهره مي برد و اندوخته اي براي آيندگان بر جاي مي گذارد.لازمه داشتن يک نگرش جامع در مباحث مربوط به فرهنگ و هويت، شناخت عميق و دقيق پيشينه تاريخي مناطق مختلف ايران عزيز است.


3. در اين ميان معرفي و آشنايي با مشاهير و تاريخ ديرپا و کهناستان البرزبه عنوان بخشي از گستره جغرافيايي ميهن پهناورمان، مي تواند نقش اساسي در بازسازي و شناخت گوشه هايي از تاريخ غني اين سرزمين کهن داشته باشد.در استان البرز - که سرزميني به پهناي تاريخ است - آثاري متعلق به هزاره هفتم پيش از ميلاد مسيح تا دوره هاي جديدتر اسلامي يافته شده است .


4. براساس آيين نامه نام گذاري شهرها، خيابان ها، اماکن و مؤسسات عمومي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در نامگذاري ها علاوه بر توجّه به شخصيت ‌هاي ملّي و قهرمانان، به شخصيت ‌هاي محلّي هر منطقه نيز بايد توجّه شود.


5. پرسش اساسي از مسئولان شهري و فرهنگي استان اين است که چرا اين مشاهير - که تنها بخشي از داشته هاي استان البرز در حوزه نام آوران است - همچنان در غربت به سر مي برند؟ چهره هايي همانند جلال آل احمد مصلح اجتماعي و نويسنده شهير ايراني؛ آيت ‌الله شيخ مرتضي ديزاني طالقاني فقيه عارف و استاد نامدار حوزه علميه نجف اشرف؛ حاسب کرجي رياضي ‌دان و آب شناس فرهيخته ايراني در قرن چهارم هجري قمري؛ آيت ‌الله شيخ محمّدتقي برغاني مشهور به شهيد ثالث از فقيهان قرن سيزدهم هجري قمري و نويسنده مجموعه 24جلدي منهج الاجتهاد؛ سرلشکر شهيد ولي ‌الله فلاحي رييس ستاد مشترک ارتش جمهوري اسلامي ايران؛ پروفسور ابوالقاسم غفاري دانشمند حوزه علوم رياضي، فيزيک و صنعت فضا  که در ماموريت فرود بشر بر کره ماه مشارکت علمي داشت؛ آيت ‌الله شيخ محمّدصالح برغاني بنيانگذار مدرسه بزرگ صالحيه قزوين و صاحب سيصدعنوان اثر در علوم اسلامي و کسي که بارها در حضور فتحعلي شاه قاجار، مبحث ولايت فقها را مطرح کرد؛ آيت ‌الله سيد ابوالحسن رفيعي طالقاني استاد حکمت و فلسفه حضرت امام خميني (ره)؛ دکتر محمود نجم ‌آبادي پزشک نامداري که طب اسلامي و ايراني را که هزار سال به فراموشي سپرده شده بود را احيا کرد؛ صاحب بن عباد طالقاني وزير دانشمند و پرهيزگار سلسله شيعي آل بويه؛ ملا نعيماي طالقاني حکيمدوره صفوي و حافظ کتب شيعي در حمله افغان‌ ها به اصفهان؛ ابراهيم بوذري خوشنويس کتيبه آرامگاه سعدي و دروازه قرآن شيراز؛ پرويز کلانتري از نقاشان صاحب سبک معاصر و طراح يکي از تمبرهاي منتشر شده از سوي سازمان ملل متحد؛ آيت الله آقاحسن نجم‌ آبادي ساوجبلاغي فقيه نامدار و گزينه مرجعيت عامه شيعه پس از وفات شيخ مرتضي انصاري؛ آيت الله آقاحسين نجم ‌آبادي تهراني فقيه و متکلّم معاصر و استاد فقيه فرهنگبان آيت الله سيد شهاب الدين مرعشي نجفي؛ آيت الله حاج شيخ هادي نجم ‌آبادي روحاني نوانديش، آزادي خواه و قرآن پژوه عقل گراي روزگار قاجار و مربي و زمينه ساز فکري جنبش مشروطه خواهي ايرانيان؛ غلامحسين درويش خان از استادان برجسته موسيقي سنّتي ايران که پيش درآمد موسيقي ايراني از ابتکارات او است؛ درويش عبدالمجيد طالقاني خوشنويس مشهور روزگار صفوي که خط شکسته نستعليق را به کمال رساند؛ استاد غلامحسين اميرخاني استاد مسلّم و اثرگذار هنر خوشنويسي ايران؛ استاد جمشيد اميني از شاگردان شناخته شده کمال الملک و مبتکر رشته هنري نقاشي بر قالي؛ دکتر شهيد ابراهيم حشمت مرد شماره دو نهضت جنگل و همرزم ميرزا کوچک خان جنگلي؛ استادان سيّد حسين و سيّد حسن ميرخاني بنيانگذاران انجمن خوشنويسان ايران؛ پروفسور سيف ‌الدين نجم ‌آبادي پژوهشگر برجسته زبان‌ شناسي، ايران شناس و استاد فقيد دانشگاه هيدلبرگ آلمان؛ آيت الله شيخ علي ‌پناه اشتهاردي از مجتهدان و مدرسان نامدار حوزه علميه قم.




بازتاب يادداشت فوق در وب سايت خبرگزاري فارس




 بازتاب يادداشت فوق در وب سايت اسنا



بازتاب يادداشت فوق در روزنامه پيام آشنا 

گفت و گويم با خبرگزاري ايرنا درباره پروفسور حسين نجم آبادي

$
0
0

 


 



پروفسور حسين نجم آبادي کاشف البرزي 50 ژن جديد در جهان


کد خبر: 82390366 (5781472) | تاريخ خبر: 28/10/1395 | ساعت: 12:21| 


کرج - ايرنا - پژوهشگر البرزي گفت: پروفسور حسين نجم آبادي، دانشمند البرزي روز گذشته در بيست و دومين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشکي رازي به عنوان محقق برگزيده معرفي و تقدير شد. دکتر حسين عسکري روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در معرفي اين دانشمند البرزي بيان داشت: پروفسور حسين نجم آبادي در سال 1336 در خاندان علمي و فرهنگي نجم آبادي زاده شد. وي افزود: سرسلسله اين خاندان علمي و فرهنگي، باقر آهنگر است که در سال هاي آغازين حکومت قاجار، در روستاي نجم آباد از توابع شهرستان نظرآباد واقع در استان البرز به آهنگري مشغول بود. وي گفت: دکتر نجم آبادي استاد دانشگاه و رييس مرکز تحقيقات ژنتيک ايران است که در سال 1392 جزو  يک درصد دانشمندان برتر جهان شناخته شد.


عسکري اظهار داشت: نجم آبادي همچنين يکي از دانشمندان داراي کرسي پژوهشي کشور است که نامش در سال 1394 نيز از سوي فدراسيون «سرآمدان علمي ايران» که توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري تاسيس شده، در فهرست گروه الف سرآمدان علمي کشور قرار گرفت.وي ادامه داد: پروفسور نجم آبادي داراي فوق تخصص ژنتيک مولکولي و پزشکي از آمريکا است و مدتي استاديار يکي از دانشگاه هاي آمريکا بود، در سال 1375 به ايران بازگشت و از بدو تأسيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، با راه اندازي مرکز تحقيقات ژنتيک آن دانشگاه، پژوهش هاي خود را ادامه داد.


وي با بيان اينکه اين دانشمند در سال 1391 در حوزه علوم پايه پزشکي ايران، پژوهشگر برتر شد، افزود: پروفسور نجم آبادي در سال 2013 ميلادي از سوي web of Knowledge (وبگاه مرجع و معتبر علمي جهاني) به عنوان دانشمند برتر جهان معرفي شد.اين البرزپژوه گفت: معيار ورود به فهرست «يک درصد دانشمندان برتر جهان» در هر گرايش علمي، کسب تعداد معيني ارجاع به مقالات منتشر شده در پايگاه اطلاعات علمي مورد اشاره، براساس آستانه هاي مشخص شده براي هر گرايش علمي است.


وي بيان داشت: از پروفسور نجم آبادي تعدادي کتاب و مقاله علمي منتشر شده که از آن ميان مي توان به کتاب هاي «طنين»، «سندرم Xشکننده» و «ديستروفي عضلاني دوشن وبکر» اشاره کرد. عسکري، «دستيابي به ژن هاي ناشناخته و جديد و بررسي عملکرد آن ها» محور بيشتر فعاليت هاي علمي و پژوهشي پروفسور نجم آبادي دانست و گفت: به طوري که در سال 1391 براي نخستين بار در جهان، 50 ژن جديد را کشف و گزارش آن را منتشر کرد. وي افزود: اين دانشمند در گفت و گو با يکي از نشريات ايران در اين باره گفته است که «بيشترين فعاليت من پيدا کردن ژن هاي جديد و بررسي عملکرد آنها بوده است به طوري که براي اوّلين بار در جهان، 50 ژن جديد کشف کرده و گزارش آن را منتشر کرده ام... با قاطعيت مي توانم بگويم که ما در زمينه تحقيقات ناتواني ذهني، جزو چند کشور معدود در جهان هستيم که دستاوردهاي بسياري در زمينه ژنتيک داشته ايم.»


6156/ 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي ** انتشار دهنده: محمد عزيزپور


 



خبر فوق در وب سايت خبرگزاري ايرنا 

پيکر استاد علي اکبر صارمي در ساوجبلاغ به خاک سپرده مي شود

$
0
0

 



قرار ابدي معمار برجسته ايراني در روستاي کردان ساوجبلاغ


خبرگزاري مهر: استاد علي‌اکبر صارمي متولد 1322زنجان و چهره‌اي شناخته شده در عرصه معماري ايران است. او  مدرک کارشناسي ارشد معماري خود را از دانشکده هنرهاي زيبا دانشگاه تهران 1347و  دکتراي معماري را از دانشگاه پنسيلوانياي آمريکا در سال 1355کسب کرد  .عضويت در کانون مهندسان معمار دانشگاه تهران، عضويت در سازمان نظام مهندسي ساختمان استان تهران، عضويت در انجمن صنفي مهندسان مشاور معمار و شهرساز، عضويت در جامعه مهندسان معمار ايران، رييس هيات مديره مهندسين مشاور تجير از 1359، مدرس در دانشگاه آزاد اسلامي، عضويت در هيئت امناء انجمن مفاخر معماري ايران، مدرس دانشگاه فارابي 1359-1355، مدرس دانشگاه تهران 1376- 1373از جمله فعاليت‌هاي اين معمار محسوب مي‌شوند.


همچنين او طرح آمفي تئاتر انستيتو پاستور، تهران، تجير 1367، طرح سفارت جمهوري اسلامي ايران در آلباني، تجير 1379، طرح ساختمان تجاري و اداري برج بلور، تبريز، تجير 1380، طرح مجموعه تجاري و فرهنگي و شوراي شهر مشهد، تجير 1383، طرح مجموعه نمايشگاهي و اداري، کيش، تجير 1384است.«معماري و موسيقي»، «کتاب گيلان»، «تاريخ معماري و شهرسازي»، «ارزش‌هاي پايدار در معماري ايران» و «طرح‌هايي از ايران» برخي از تاليفات علي اکبر صارمي هستند.ارايه طرح هنرستان هنرهاي تجسمي کرج، کتاب نگاهي به مهندسي ساختمان و معماري معاصر ايران 3، انتشارات وزارت مسکن و شهرسازي 1377، ارائه طرح خانه جلفا، کتاب معماري جهان نوشته کنت فرامپتون، امريکا 1379، ارايه طرح‌هاي سفارت خانه‌هاي آلباني و الجزاير، کتاب معماري ديپلماتيک، انتشارات وزارت امور خارجه 1383، انتشار ده‌ها مقاله در زمينه معماري و شهرسازي در مجلات تخصصي داخلي و خارجي از 1385از ديگر فعاليت ‌هاي ثبت شده در کارنامه حرفه‌اي اين هنرمند معمار به شمار مي‌روند.


استاد علي اکبر صارمي، صبح دوم بهمن 1395 بر اثر بيماري سرطان درگذشت.مراسم تشييع پيکر او روز سه شنبه 5بهمن‌ از مقابل خانه هنرمندان به سمت کُرداناز توابع شهرستان ساوجبلاغبرگزار خواهد شد.

تازه ترين خبر از بازتاب جهاني محوطه ازبکي شهرستان نظرآباد

$
0
0

 


 



ديدار اعضاي کنوانسيون جهاني گردشگري از محوطه باستاني ازبکي 


محوطه باستاني ازبکي واقع در شهرستان نظرآباد روز سه شنبه 5 بهمن 1395 ميزبان تعدادي از اعضاي کنوانسيون جهاني گردشگري بود.مجمع دوسالانه اين کنوانسيون جهاني در سال جاري ميلادي به ميزباني ايران برگزار خواهد شد.

گفت و گويم با ايرنا درباره کهن ترين سند مکتوب در استان البرز

$
0
0

 



ارتباطات تجاري البرز در هزاره چهارم پيش از ميلاد


کد خبر: 82402494 (5794494) | تاريخ خبر: 07/11/1395 | ساعت: 10:36|


کرج - ايرنا - البرزپژوه و پژوهشگر فرهنگ و تاريخ البرز گفت: سندي موجود است که ارتباط تجاري ميان البرز و شوش باستان در هزاره چهارم پيش از ميلاد مسيح را نشان مي دهد. حسين عسکري روز پنج شنبه (7 بهمن 1395) در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، افزود: اين لوح گِلي، دست کم بر وجود نوعي ارتباط تجاري ميان شوش باستان واقع در استان خوزستان و محوطه باستاني ازبکي در استان البرز دلالت مي کند. وي با بيان اينکه با احتساب فاصله مکاني اين مناطق مي توان به شگفتي و اهميت موضوع پي برد، اظهار داشت: ازبکي يکي از روستاهاي کوچک در استان البرز است که شهرتي جهاني دارد. وي گفت: خشت گِلين 9 هزارساله آن در موزه سازمان ملل متّحد، روايتگر ديرپايي مدنيّت در ايران است و شهر مادي يک کيلومتر در يک کيلومتر آن که مشابه اش تاکنون در هيچ يک از محوطه هاي باستاني منسوب به مادها ديده نشده است. عسکري ادامه داد: در مجموع آثاري از هزاره هفتم پيش از ميلاد مسيح تا دوره اسلامي (ايلخانيان) در اين محوطه وجود دارد، به همين جهت، دکتر يوسف مجيدزاده چهره ماندگار باستان شناسي ايران از تعبير «دانشگاه باستان شناسي» براي ازبکي استفاده مي کند؛ چون سير باستاني 9 هزار ساله اي در 10 تپّه آن قابل مشاهده است.


وي افزود: دکتر مجيدزاده سرپرست گروه کاوش در محوطه باستاني ازبکي، در يکي از روزهاي سرد پاييزي سال 1378 خورشيدي، يک لوح گِلي باستاني را در «مارال تپه» محوطه ازبکي کشف کرد که با مطالعه آن نتايج شگفت انگيزي به دست آمد. اين پژوهشگر البرزي بيان داشت: مارال تپه از اواسط هزاره چهارم پيش از ميلاد اين سند افتخارآميز را در دل پر راز خويش حفظ کرده و آن را پس از گذشت اين هزاره هاي طولاني به مردم فرهنگ دوست البرز هديه کرده است. وي گفت: اين لوح گلين بيشتر شبيه گل نبشته هاي دوران آغاز عيلامي است که ارقام و نشانه هاي آن تاکنون مشاهده نشده است. عسکري با بيان اينکه به نظر مي رسد لوح به دست آمده بخشي از يک لوح محاسباتي باشد، افزود: در آن، ارقام بيشتر به صورت سوراخ هاي کوچک گِرد در اثر ناخن و يا وسيله اي مانند آن ايجاد شده و قبل از باز کردن حساب مجدّد به کمک خطي افقي حساب پيشين را به اصطلاح بسته اند. وي ادامه داد: ورز گِل چنان به خوبي انجام گرفته که جنس آن به طور کامل فشرده و سخت شده است و حتّي يک حباب هر چند کوچک هوا هم در سطح لوح به چشم نمي خورد. وي اظهار داشت: شکل لوح احتمالاً راست گوشه است، طول اين قطعه در حالت کنوني 7/6 و عرض آن 7/5 سانتيمتر است اما به نظر مي رسد که در اصل ابعادي به مراتب بيشتر از اين داشته است.


عسکري گفت: ضخامت لوح در حدود 1 سانتيمتر است و نگاهي به پشت آن نشان مي دهد که يکبار بر آن چيزهايي نوشته شده اما پيش از خشک شدن لوح، سطح آن را صاف کرده يا به عبارت ديگر پاک کرده اند. وي افزود: اين لوح به همراه پيکره و سفال لب واريخته اي که از سکويي واقع در غرب برش حفاري مارال تپه به دست آمده، دست کم بر وجود نوعي ارتباط تجاري ميان شوش باستان واقع در استان خوزستان و محوطه باستاني ازبکي در استان البرز دلالت مي کند. وي بيان داشت: در سال 1380 مقاله اي از «فرانسوا والا» زبان شناس فرانسوي در يکي از مجله هاي تخصصي زبان شناسي فرانسه در معرفي اين لوح به چاپ رسيد که حاکي از اهميت جهاني اين اثر باستاني است.


6156/1535 خبرنگار: نوشين طهماسبي **انتشار دهنده: داريوش غفاري.


متن خبر فوق در وب سايت خبرگزاري ايرنا

خاضعانه دست اين معلم فداکار نظرآبادي را مي بوسم

$
0
0

 


 



شکر خدا که هنوز مهرباني و اخلاق در شهر ما زنده است


در اخبار خبرگزاري ايرنا خواندم که آقاي علي اکبر امراه زاده معلم مهربان و نيکوکار نظرآبادي، آموزش داوطلبانه دانش آموز مبتلا به بيماري صعب العلاج را عهده دار شده است.دانش آموزي که به جهت بيماري امکان حضور در مدرسه ندارد. اين معلم فداکار علاوه بر آموزش، کمک هاي مالي فراواني را براي درمان اين دانش آموز جمع آوري کرده است.بنده در قبال اين همه مسئوليت و ايثار، خاضعانه بر دستان مهربان آقاي امراه زاده بوسه مي زنم. شکر خدا  که هنوز مهرباني و اخلاق در شهر سرمازده ما زنده و پابرجا است.

مقاله استاد ملاصالحي درباره ارتباط فرهنگي ايرانيان و يونانيان


گفت و گويم با ايرنا درباره کهن ترين سند مکتوب در استان البرز

$
0
0

 



ارتباطات تجاري البرز در هزاره چهارم پيش از ميلاد مسيح


کد خبر: 82402494 (5794494) | تاريخ خبر: 07/11/1395 | ساعت: 10:36|


کرج - ايرنا - البرزپژوه و پژوهشگر فرهنگ و تاريخ البرز گفت: سندي موجود است که ارتباط تجاري ميان البرز و شوش باستان در هزاره چهارم پيش از ميلاد مسيح را نشان مي دهد. حسين عسکري روز پنج شنبه (7 بهمن 1395) در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، افزود: اين لوح گِلي، دست کم بر وجود نوعي ارتباط تجاري ميان شوش باستان واقع در استان خوزستان و محوطه باستاني ازبکي در استان البرز دلالت مي کند. وي با بيان اينکه با احتساب فاصله مکاني اين مناطق مي توان به شگفتي و اهميت موضوع پي برد، اظهار داشت: ازبکي يکي از روستاهاي کوچک در استان البرز است که شهرتي جهاني دارد. وي گفت: خشت گِلين 9 هزارساله آن در موزه سازمان ملل متّحد، روايتگر ديرپايي مدنيّت در ايران است و شهر مادي يک کيلومتر در يک کيلومتر آن که مشابه اش تاکنون در هيچ يک از محوطه هاي باستاني منسوب به مادها ديده نشده است. عسکري ادامه داد: در مجموع آثاري از هزاره هفتم پيش از ميلاد مسيح تا دوره اسلامي (ايلخانيان) در اين محوطه وجود دارد، به همين جهت، دکتر يوسف مجيدزاده چهره ماندگار باستان شناسي ايران از تعبير «دانشگاه باستان شناسي» براي ازبکي استفاده مي کند؛ چون سير باستاني 9 هزار ساله اي در 10 تپّه آن قابل مشاهده است.


وي افزود: دکتر مجيدزاده سرپرست گروه کاوش در محوطه باستاني ازبکي، در يکي از روزهاي سرد پاييزي سال 1378 خورشيدي، يک لوح گِلي باستاني را در «مارال تپه» محوطه ازبکي کشف کرد که با مطالعه آن نتايج شگفت انگيزي به دست آمد. اين پژوهشگر البرزي بيان داشت: مارال تپه از اواسط هزاره چهارم پيش از ميلاد اين سند افتخارآميز را در دل پر راز خويش حفظ کرده و آن را پس از گذشت اين هزاره هاي طولاني به مردم فرهنگ دوست البرز هديه کرده است. وي گفت: اين لوح گلين بيشتر شبيه گل نبشته هاي دوران آغاز عيلامي است که ارقام و نشانه هاي آن تاکنون مشاهده نشده است. عسکري با بيان اينکه به نظر مي رسد لوح به دست آمده بخشي از يک لوح محاسباتي باشد، افزود: در آن، ارقام بيشتر به صورت سوراخ هاي کوچک گِرد در اثر ناخن و يا وسيله اي مانند آن ايجاد شده و قبل از باز کردن حساب مجدّد به کمک خطي افقي حساب پيشين را به اصطلاح بسته اند. وي ادامه داد: ورز گِل چنان به خوبي انجام گرفته که جنس آن به طور کامل فشرده و سخت شده است و حتّي يک حباب هر چند کوچک هوا هم در سطح لوح به چشم نمي خورد. وي اظهار داشت: شکل لوح احتمالاً راست گوشه است، طول اين قطعه در حالت کنوني 7/6 و عرض آن 7/5 سانتيمتر است اما به نظر مي رسد که در اصل ابعادي به مراتب بيشتر از اين داشته است.


عسکري گفت: ضخامت لوح در حدود 1 سانتيمتر است و نگاهي به پشت آن نشان مي دهد که يکبار بر آن چيزهايي نوشته شده اما پيش از خشک شدن لوح، سطح آن را صاف کرده يا به عبارت ديگر پاک کرده اند. وي افزود: اين لوح به همراه پيکره و سفال لب واريخته اي که از سکويي واقع در غرب برش حفاري مارال تپه به دست آمده، دست کم بر وجود نوعي ارتباط تجاري ميان شوش باستان واقع در استان خوزستان و محوطه باستاني ازبکي در استان البرز دلالت مي کند. وي بيان داشت: در سال 1380 مقاله اي از «فرانسوا والا» زبان شناس فرانسوي در يکي از مجله هاي تخصصي زبان شناسي فرانسه در معرفي اين لوح به چاپ رسيد که حاکي از اهميت جهاني اين اثر باستاني است.


6156/1535 خبرنگار: نوشين طهماسبي **انتشار دهنده: داريوش غفاري.




متن خبر فوق در وب سايت خبرگزاري ايرنا

گفت و گويم با خبرگزاري ايرنا درباره دکتر مهدي شهيدي

$
0
0

 


 


 


حقوقدان البرزي صاحب نخستين نظريه حقوقي درباره تلقيح مصنوعي انسان در ايران


کد خبر: 82426899 (5832888) | تاريخ خبر: 24/11/1395 | ساعت: 10:6|


کرج - ايرنا - البرزپژوه و پژوهشگر فرهنگ و تاريخ البرز گفت: مرحوم دکتر مهدي شهيدي حقوقدان نامدار البرزي که 25 بهمن ماه سال 83 حين نگاشتن يک اثر جديدجان به جان آفرين تسليم کرد در واقع صاحب نخستين نظريه حقوقي درباره تلقيح مصنوعي انسان است.


دکتر حسين عسکري روز يکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در آستانه 25 بهمن دوازدهمين سالگشت درگذشت دکتر مهدي شهيدي، افزود: از استاد شهيدي مقالات و سخنراني هاي متعددي در رشته هاي حقوق مدني، تجارت، بين الملل خصوصي و علوم کيفري و همچنين در موضوعات نوپديد فقهي و حقوقي همانند تلقيح مصنوعي و ناباروري، چاپ و منتشر شده است. وي اظهار داشت: او نخستين نظريه حقوقي تلقيح مصنوعي انسان را در سال 1345 در ايران مطرح کرد که مورد توجّه محافل علمي و پژوهشي قرار گرفت.وي گفت: دکتر شهيدي، مجتهد، استاد دانشگاه و حقوقدان نامدار البرزي در سال 1313 در خاندان علمي برغاني زاده شد. برغان روستايي تاريخي در شهرستان ساوجبلاغ واقع در استان البرز است.


عسکري افزود: وقتي در 12 سالگي پدرش را از دست داد، جدّ مادري اش آيت الله شيخ فتح الله شهيدي سرپرستي او را عهده دار شد، پس از گذراندن دوره دبستان و مقدّمات علوم اسلامي به همراه پدر بزرگش راهي حوزه علميه نجف اشرف شد. وي اظهار داشت: يک سال در آنجا به تحصيل پرداخت و در سال 1329 براي ادامه تحصيل به حوزه علميه قم رفت و در قم همزمان با تحصيل علوم حوزوي موفّق به دريافت ديپلم رياضي شد.


البرزپژوه و پژوهشگر فرهنگ و تاريخ البرز گفت: او پس از طي دوره سطح، سالياني در درسِ خارج فقه و اصول آيت الله سيّدحسين طباطبايي بروجردي و آيت الله سيّدمحمّد محقّق داماد يزدي و درس فلسفه و حکمت علامه سيّد محمّدحسين طباطبايي حضور يافت تا اينکه به درجه اجتهاد نايل شد.وي افزود: آيت الله شيخ محمّدتقي آملي هم اجتهاد او را تأييد کرد و در سال 1340 در آزمون ورودي دانشکده حقوق دانشگاه تهران قبول شد و پس از دريافت ليسانس، با رتبه نخست در آزمون کانون وکلاي دادگستري پذيرفته شد.


عسکري بيان داشت: در پاييز 1351 پس از دريافت کارشناسي ارشد در رشته حقوق خصوصي و 3 سال وکالت، جهت ادامه تحصيل به فرانسه رفت و در طول دو سال - که در نظام آموزش عالي فرانسه کم سابقه است - گواهي D.E.S (ديپلم مطالعات عالي) در رشته هاي حقوق خصوصي و علوم جزايي و دکتري دولتي (Etat) در رشته حقوق خصوصي از دانشگاه مونت پليه را اخذ کرد.وي گفت: «شرط مالکيّت موضوع عقد در حقوق اسلامي و مقايسه آن با حقوق فرانسه» عنوان رساله دکتري او بود که با نمره بسيار خوب پذيرفته شد.وي افزود: پس از بازگشت به ايران، در دانشکده حقوق دانشگاه ملّي ايران (شهيد بهشتي فعلي) با عنوان استاديار تدريس خود را آغاز کرد.


اين پژوهشگر البرزي ادامه داد: شهيدي در سال 1355 هجري شمسي با دکتر ايراندخت نظري (وکيل و مدرّس حقوق خصوصي) ازدواج کرد که حاصل آن 2 فرزند دختر و يک فرزند پسر است.وي گفت: استاد نمونه دانشگاه شهيد بهشتي در سال 1372، استاد برگزيده دانشگاه هاي ايران در سال 1380، حضور با عنوان وکيل در دعاوي بين المللي، فعاليّت در کميته استفتائات کانون وکلاي دادگستري مرکز، راهنمايي بيش از 120 پايان نامه مقطع کارشناسي ارشد و دکتري و آموزش قضات دادگستري تهران از ديگر موفقيّت ها و فعاليّت هاي علمي و پژوهشي او است.


عسکري افزود: همه دانش آموختگان حقوق در ايران، امروزه با کتاب هاي دکتر شهيدي به خوبي آشنايي دارند.وي اظهار داشت: آثار او عبارت است از تشکيل قراردادها و تعهدات؛ اصول قراردادها و تعهدات؛ آثار قرادادها و تعهدات؛ سقوط تعهدات؛ ارث؛ حقوق مدني 3: تعهدات؛ حقوق مدني 6: عقود معين؛ شروط ضمن عقد، کتاب «سقوط تعهدات» جلد دوّم کتاب «تعهدات حقوق مدني ايران» است که در سال 1368 به وسيله انتشارات دانشگاه تهران منتشر شد. وي گفت: استاد شهيدي درباره جلد نخست اين کتاب مي نويسد «متاسفانه در يک مسافرت کوتاه، آن را در داخل ساک، همراه خود برده بودم. سارقي به توهّم اينکه ساک مزبور حاوي وجه نقد يا اشياي قيمتي است به سرقت برد که علي رغم تلاش مسئولان تاکنون پيدا نشده است.»


عسکري اضافه کرد: از استاد شهيدي مقالات و سخنراني هاي متعددي در رشته هاي حقوق مدني، تجارت، بين الملل خصوصي و علوم کيفري و همچنين در موضوعات نوپديد فقهي و حقوقي همانند تلقيح مصنوعي و ناباروري، چاپ و منتشر شده است.وي افزود: او نظريه حقوقي تلقيح مصنوعي انسان را در سال 1345 مطرح کرد که مورد توجّه محافل علمي و پژوهشي قرار گرفت.استاد شهيدي در حال تکميل کتاب «شروط ضمن عقد و معاملات فضولي» بود که اجل مهلت نداد و در 25 بهمن 1383 درگذشت.


6156/ 6155 خبرنگار: نوشين طهماسبي ** پردازشگر: محمد عزيزپور.



خبر فوق در وب سايت خبرگزاري ايرنا







 وب سايت روزنامه پيام آشنا

مقاله حسين عسکري و عليرضا گروسي در کنگره تاريخ معماري البرز

$
0
0

 



روز سه شنبه سوم اسفند 1395 چهارمين کنگره تاريخ معماري و شهرسازي استان البرز در باشگاه فرهنگي ميلاد کرج برگزار شد. 24 مقاله در اين کنگره پذيرفته شد و 12 مقاله از بين آنها براي چاپ انتخاب گرديد. در نهايت 9 مقاله براي سخنراني در کنگره در نظر گرفته شد. به گفته دبير علمي کنگره، سطح مقالات ارسالي به اين کنگره از سه دوره گذشته بالاتر است. مقاله زير هم در نوبت صبح کنگره ارايه گرديد.


گذري بر سکونت گاه هاي باستاني در ايران (نمونه موردي: محوطه باستاني ازبکي)


عليرضا گروسي،کارشناس ارشد جغرافيا و برنامه ريزي شهري argarousi@gmail.com


حسين عسکري، دانشجوي دکتري مديريت راهبردي دانش askari128@yahoo.com


چکيده


 گذشته و تاريخ هر مکان، داراي اهميت خاص براي ساکنان آن است. در واقع قدمت يک مکان علاوه بر ميراث تاريخي که دارد، نمايانگر هويت مردمان آن نيز مي باشد. در اين ميان، مناطق باستاني علاوه بر هويت تاريخي، از منظر باستان شناسي و کشف چگونگي تشکيل و رشد فرهنگ يکجانشيني و تکامل جامعه بشري نيز مهم هستند. محوطه باستاني ازبکي در شهرستان نظرآباد يکي از قديمي ترين مراکز تجمع انساني در تاريخ جهان است. اين پژوهش که از نوع توصيفي - تحليلي و با رويکرد کاربردي است، در پي آن مي باشد تا با نگاهي علمي ابعاد مهم اين محوطه باستاني را بشناسد. بنابراين پس بيان اهميت موضوع و شناخت محدوده مورد نظر، از منظر هويت بخشي، رويکرد باستان شناسي و همچنين قابليت گردشگري اين محوطه باستاني مورد بحث قرار گرفته است. نتايج نشان مي دهد که اين محوطه مي تواند به عنوان نماد تاريخي شهرستان نظرآباد و حتي استان البرز معرفي گردد و از سوي ديگر براي استناد به هويت تاريخي از آن بهره برد. اهميت کاوش هاي باستان شناسي و کشف رمز و راز زندگي باستاني نيز از اهميت ويژه اي برخوردار است. آخرين نکته نيز اين است که اين محوطه پتانسيل بالايي براي گردشگري دارد و مي توان با ايجاد زيرساخت هاي مناسب ديگر و همچنين خدمات متناسب صنعت گردشگري به کسب درآمد پايدار براي شهر و شهروندان قدم برداشت.


واژگان کليدي: محوطه ازبکي، هويت تاريخي، گردشگري، باستان شناسي، نظرآباد.



مهراب رجبي، حسين عسکري، عبدالناصر ميرچي

تازه ترين مقاله دکتر حکمت الله ملاصالحي

درنگي در مدرسه دانشمندان ساوجبلاغ و نظرآباد

$
0
0

 


 


 


تا آغاز جنبش مشروطه خواهي ايرانيان، آموزش دختران در بيرون از خانه، منحصر به مکتب خانه ها و مدارس خارجي بود. آموزش آنها، مسير پر پيچ و خم و دشواري را طي کرد تا زماني که ميرزا حسن رشديه (شاگرد شيخ هادي نجم آبادي و پدر مدارس جديد ايران) تلاش کرد که مدارسي با شيوه نوين آموزشي ايجاد نمايد. بسياري از طرفداران نظام آموزش سنّتي با آن مخالفت کردند. آنان باسواد شدن و آموزش دختران را کاري بيهوده و خلاف عرف جامعه و سبب انحراف عقيدتي و اخلاقي مي پنداشتند. در چنين شرايطي، آيت الله شيخ هادي نجم ‌آبادي (درگذشت 1320ق) روحاني نوانديش، آزادي خواه و قرآن ­پژوه عقل ­گراي دوره قاجار که در فراهم کردن زمينه‌ هاي رشد و بالندگي جنبش مشروطه خواهي، سهم قابل توجهي داشت، در ايجاد چندين باب مدرسه جديد در تهران، نقش موثري ايفا کرد.


آخوند ملا ابراهيم سنگلجي نجم آبادي (درگذشت 1245ق) فرزند استاد باقر آهنگر، بنيانگذار مدرسه علميه نجم آباد و از مدرّسان حکمت صدرايي در دوره قاجار است. آن هنگام که شهرهاي کوچک مذهبي ايران، مدرسه علميه نداشت، روستاي نجم آباد از توابع شهرستان نظرآباد داراي حوزه علميه پررونق بود که امروزه تنها ديواري مخروبه از آن باقي مانده است. در سال 1286ق شيخ هادي وارد روستاي نجم آباد شد. مدرسه را از سکنه خالي و روبه نابودي ديد. او پس از تلاش فراوان رونقي به مدرسه بخشيد تا اين که پس از دو سال بار ديگر مدرسه تعطيل شد. سرانجام در سال 1315ق خاندان نجم آبادي تصميم گرفتند با رعايت نظر واقفان، سهميه هزينه اين مدرسه را در مدرسه نجم آبادي محلّه سنگلج تهران به مصرف رسانند. اين مدرسه، هم اکنون در خيابان وحدت اسلامي شهر تهران واقع است که به همّت مرحوم ميرزا عيسي وزير و برخي مريدان شيخ هادي نجم آبادي بازسازي شده است. چهره هاي کليدي جنبش مشروطه خواهي ايرانيان همانند آيت الله سيّدمحمّد طباطبايي، استاد علي اکبر دهخدا، علامه محمّد قزويني، ميرزا محمّد ناظم الاسلام کرماني، ميرزا جهانگيرخان شيرازي (صوراسرافيل) و ملک المتکلّمين در اين مدرسه، تحصيل و يا تدريس کرده اند. بر همين مبنا، مي توان آن را يکي از نخستين مدارس جريان روشنفکري ديني در ايران دانست.


آغابيگم نجم آبادي (درگذشت 1328ش) دختر شيخ هادي نجم‌آبادي، از زنان روشنفکر جنبش مشروطيت است. در سال 1289 خورشيدي انجمن مخدرات وطن را تأسيس کرد. اين انجمن - که از فعال ‌ترين تشکّل هاي زنان در دوران مشروطه بود - در آگاه‌ سازي زنان جامعه از يک سو و همراهي با مبارزان مشروطه خواه از سوي ديگر، نقش بسزايي داشت. تحريم اجناس روسي، تأسيس يتيم خانه و مدرسه دخترانه و کلاس اکابر (بزرگسالان) و انتشار روزنامه‌اي به نام «انجمن» که دوّمين نشريه زنان در تاريخ ايران است، از فعاليت‌ هاي اين انجمن، به شمار مي ‌رود.


شيخ محمّد صالح برغاني (درگذشت 1271ق) از فقيهان مبارز و مفسران نامدار روزگار قاجار است که در روستاي برغان از توابع شهرستان ساوجبلاغ زاده  شد. او بنيانگذار مدرسه صالحيه در سال هاي پيش از 1228ق در محلّه قُملاق شهر قزوين است. شيخ محمّد صالح اين مدرسه بزرگ سه طبقه اي را در شمال خانه خود و با نگرشي ديگرگونه و رويکردي نو به جامعه پي افکند. اين مدرسه در زمان حيات شيخ محمّدصالح، هفتصد طلبه داشت و تا نيمه دوّم قرن چهاردهم هجري قمري يکي از مراکز مهم علمي و فرهنگي شيعه به شمار مي رفت. در آن، رشته ها و گروه هاي آموزشي مختلفي همانند فقه، طب، تفسير، ادبيات، حديث، اديان، عرفان، فلسفه و کلام برقرار بود. همچنين براي نخستين بار در ايران، زنان توانستند در اين حوزه علميه به تحصيل و تدريس بپردازند.


فقيهان مدرسه صالحيه درباره مسايل روز، ديدگاه هايي نوگرايانه داشتند که از آن موارد مي توان به فتواي عدم حرمت حلق لحيه (ريش تراشي) و حليّت موسيقي و ديگر مسايل نوپديد اشاره کرد. ميرزا محمّد حسن شيرازي صاحب حکم تحريم تنباکو، سيّدجمال الدين اسدآبادي بيدارگر شرق، ميرزا کوچک خان جنگلي رهبر نهضت جنگل و اشرف الدين حسيني مشهور به نسيم شمال شاعر و روزنامه نگار مبارز نهضت مشروطيّت از شاگردان مشهور آن مدرسه به شمار مي روند. در مدرسه صالحيه به طلاب و روحانيون، آموزش آمادگي دفاعي داده مي  شد به طوري که در سال 1342ق گروهي از آنان با عنوان رزمنده در جنگ دوّم ايران و روس شرکت کردند.


- نشر نخست اين مقاله در: حسين عسکري، «نقش برخي مشاهيرالبرز در نظام آموزش و پرورش ايران»، روزنامه پيام آشنا، سال سوم، ش 861، 22 اسفند 1395، ص 8.



مقاله فوق در وب سايت روزنامه پيام آشنا

درگذشتگان ساوجبلاغي و نظرآبادي سال 1395

$
0
0

 


 



 


پروفسور سيف الدين نجم آبادي استاد زبان شناسي و ايران پژوه نامدار


(22مهر 1395)



استاد جعفر والي کارگردان، نويسنده و بازيگر سينما و تئاتر ايران


(27 آذر 1395)



شادروان غلامحسين کياني مجد شاعر و نويسنده نظرآبادي


(آذر 1395)




قرار ابدي استاد علي اکبر صارمي معمار برجسته ايراني در روستاي کردان ساوجبلاغ


(2 بهمن 1395)


____________________________


مجموعه مطالب وبلاگ ساوجبلاغ پژوهي درباره:


پروفسور سيف الدين نجم آبادي


استاد جعفر والي


شادروان غلامحسين کياني مجد


استاد علي اکبر صارمي  

قرار دکتر افشين يداللهي با مرگ در شهرستان ساوجبلاغ

$
0
0

 



يک روز در چنين لحظه‌اي خواهم مرد...


دکتر افشين يداللهي (زاده 21دي 1347در اصفهان - درگذشته 25اسفند 1395 در ساوجبلاغ) ترانه ‌سرا و پزشک متخصص اعصاب و روان بود.او بر اثر تصادف و در حالي که از هشتگرد به تهران باز مي‌گشت از دنيا رفت. شاعر و ترانه‌سراي کشورمان دو روز پيش از مرگ با اشاره به مرگ مرحوم علي معلم در اينستاگرامش نوشته بود: «هر سال/ يک بار/ از لحظه‌ي مرگم/ بي‌تفاوت گذشته‌ام/ بي آنکه/ بفهمم يک روز/ در چنين لحظه‌اي/ خواهم مرد ...»


رضا گودرزي رييس پليس راه استان البرز در اين باره گفت: «پس از وقوع تصادف فوق که حدود ساعت چهار بامداد چهارشنبه 25 اسفند رخ داد، ماموران پليس اقدام به بررسي علت حادثه کردند.» وي افزود: «با بررسي‌هاي صورت گرفته مشخص گرديد که خودروي سورنتو در محدوده شهرستان ساوجبلاغ، از فرعي وارد آزادراه کرج - قزوين شده و به صورت ناگهاني در لاين وسط اتوبان توقف مي‌کند.» اين فرمانده ارشد انتظامي تصريح کرد: «هنوز علت توقف ناگهاني معلوم نيست، اما اين خودرو داراي سه سرنشين که دو نفر و يک نفر زن بوده و يکي از سرنشينان مرد که متاسفانه مرحوم افشين يداللهي شاعر جوان کشورمان است، در دم جان مي‌سپارد.» گودرزي گفت: «براي يافتن علت اين توقف نياز است که با ديگر سرنشينان گفت‌وگويي انجام شود که اين اقدام به فرصت مناسب و پس از بهبود آنها موکول شده است.» وي در بخش ديگري از سخنان خود بيان داشت: «البته اين توقف به معني بي‌‌تقصير بودن راننده تريلر نيست و بر اساس نظر کارشناسان پليس راه، راننده سورنتو 50 درصد و راننده تريلر نيز 50 درصد در اين حادثه مقصر بودند.»


آرش يداللهي برادر مرحوم افشين يداللهي گفت: «اين اتفاق تنها يک تصادف بوده و هيچ موضوع ديگري مطرح نيست. از همه دوستداران دکتر يداللهي خواهش مي‌کنم به مطالبي که در فضاي مجازي مطرح مي‌شود به هيچ وجه توجهي نکنند.» آرش يداللهي ضمن تشريح حادثه تصادف اين هنرمند گفت: «ساعت 5 براي نماز آماده بودم که تلفن زنگ خورد و متوجه شدم که برادرم تصادف کرده است. حوالي ساعت 3 صبح افشين به همراه همسر و برادر همسرش در حال بازگشت از هشتگرد به تهران بودند که مشخص نيست مي‌خواستند راننده را تعويض کنند و يا به هر دليلي در کنار اتوبان ايست داشتند که تريلي حامل شکلات که از تبريز به مقصد مشهد در حرکت بود از پشت به شدت با ماشين آنها برخورد مي‌کند.» وي افزود: «شدت تصادف به حدي بوده که برادرم در جا ضربه مغزي مي‌‌شود و همسر و برادر همسرشان به بيمارستان ياس منتقل مي‌شوند. با اينکه از صبح تا به حال جراحي‌هاي روي آنها صورت گرفته اما متأسفانه تا اين لحظه در کما هستند.» يداللهي ادامه داد: «از طرفي راننده تريلي نيز به همراه همسر و خواهر همسرش براي زيارت به مشهد مي‌رفتند که در حين تصادف به بيرون از ماشين پرتاب مي‌شوند که هنوز وضعيت جسماني آنان نيز مشخص نيست. اين اتفاق تنها يک تصادف بوده و هيچ موضوع ديگري مطرح نيست. من از همه دوستداران دکتر يداللهي، هنردوستان و شعر دوستان خواهش مي‌کنم که به مطالبي که در فضاي مجازي مطرح مي‌شود به هيچ وجه توجهي نکنند چرا که همه اين موارد از پايه غلط است و اين اتفاق تنها يک تصادف مشخص بوده است.»


وي بيان کرد: «موبايل‌هاي افشين و همسرش که هر دو له شده بودند نيز در ماشين پيدا شده و تنها مي‌توانم بگويم که افشين به ديدار جدش حسين بن علي رفته است و از مردم انتظار دارم که اگر احترامي براي دکتر يداللهي قائل هستند شرايطي ايجاد کنند تا مراسم تشييع در شأن ايشان برگزار شود.» يداللهي در پايان گفت: «بار ديگر تأکيد مي‌کنم که افشين با هيچ‌کس مشکلي نداشت و هيچ قتل يا موضوع ديگري در کار نبوده است. از مردم هم مي‌خواهم که براي شفاي همسر و برادر همسر افشين يداللهي و همچنين خانواده راننده تريلي دعا کنند.»


دکتر افشين يداللهي فعاليت‌هاي حرفه‌اي ترانه‌سرايي خود را در سال 1376در سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران آغاز کرد. نخستين ترانه‌هاي وي با آهنگسازي فؤاد حجازي و شادمهر عقيلي و با خوانندگي خشايار اعتمادي اجرا مي‌شد. شادروان يداللهي براي تيتراژ بسياري از سريال‌هاي تلويزيوني، ترانه‌هايي سرود. سريال‌هايي چون شب آفتابي، مسافري از هند، فقط به خاطر تو، کمکم کن، سريال غريبانه، شب دهم، خط شکن، ميوه ممنوعه، مدار صفر درجه، تبريز در مه و معماي شاه. يداللهي چندين سال بود که اداره انجمني به نام خانه ترانه را برعهده داشت. خانه ترانه در سال 1380با همکاري ترانه‌سراياني از قبيل عباس سجادي، سعيد امير اصلاني، بابک صحرايي، يغما گلرويي، افشين سياهپوش، نيلوفر لاري‌پور، محمدرضا حبيبي و افشين يداللهي راه‌اندازي شد. اين جلسات به خواندن ترانه، نقد ترانه و جلسات کارگاهي اختصاص مي‌يافت. جلسات خانه ترانه سپس به فرهنگسراي قانون و پس از آن به فرهنگسراي شفق و فرهنگسراي ارسباران انتقال يافت.


در طي سال‌هاي گذشته به‌تدريج ترانه‌سراهاي مؤسس خانه ترانه به دلايل مختلفي از آن جدا شدند و افشين يداللهي تنها فرد باقي‌مانده از هيئت مؤسس اين انجمن بود که بعد از اين اتفاق همچنان اداره خانه ترانه را بر عهده داشت. جلسات خانه ترانه در فرهنگسراي شفق از کم اثرترين جلسات اجرايي بود.مکان اجرايي خانه ترانه در گذر زمان دستخوش تغييراتي بوده است.از ترانه‌سرايان قديمي در خانه ترانه مي‌توان به اسامي: اکبر احمدي، نادر بختياري، مونا برزويي، ساناز صفايي، عليرضا سليماني، روزبه بماني، سيامک رجاور، فروه مخصوص، بامداد بامداد، کوروش سميعي، سعيد کريمي، صابر قديمي، ميثاق جوهري، وحيد عرباني، مهسا سماواتي، الميرا آقازاده، نيما کوکلاني، ميثم يوسفي و بسياري ديگر از اعضاي قديمي انجمن اشاره کرد. از دکتر افشين يداللهي پنج مجموعه شعر به نام‌هاي «روزشمار يک عشق»، «امشب کنار غزل‌هاي من بخواب»، «جنون منطقي»، «حرف‌هايي که بايد مي‌گفتم و… تو بايد مي‌شنيدي» و «مشتري ميکده‌اي بسته» به جا مانده است.


عکس يادگاري استاد و دو شاگرد در سال 1395

$
0
0


 



شهرستان ساوجبلاغ، شهر هشتگرد، دفتر فرهنگسراي امام علي عليه السلام، آيين بزرگداشت شادروان استاد جعفر والي، سه شنبه  7 دي 1395. استاد دکتر حکمت الله ملاصالحي، اسماعيل آل احمد، حسين عسکري.


حاج سيد احمد خميني فوتباليست در شهرک فخرايران + عکس

$
0
0

 


 



هافبک تيم مغلوب قم در فخرايران


عکسي ديدني فوق، متعلق به روز برگزاري مسابقه دوستانه فوتبال بين تيم‌‌هاي کارگري فخرايران و تيم منتخب شهرستان قم است. در 26 شهريور 1344 مسابقه دوستانه ‌اي بين تيم‌‌ هاي فوتبال کارگري فخرايران (از توابع شهرستان نظرآباد واقع در استان البرز) و منتخب شهرستان قم در زمين خاکي شهرک فخرايران برگزار شد. در اين مسابقه، تيم فخرايران با نتيجه 2-1 به پيروزي رسيد. مرحوم حاج سيد احمد خميني (متولد  24 اسفند 1324در قم - درگذشت 25 اسفند 1373در تهران) دومين فرزند امام خميني (بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران) در اين بازي، در پُست هافبک بازي مي کرد.اين عکس براي نخستين بار، به همت حسين جوادان و با استفاده از آلبوم عکس رجب علي کيان در وبلاگ ساوجبلاغ پژوهي منتشر مي شود.



تيم فوتبال شهرستان قم، سيد احمد خميني (نفر سوم ايستاده از سمت چپ)

گفت و گوي منتشر نشده با سردار حاج علي ساساني نژاد

$
0
0

 



سوريه، محل دفاع از تاريخ آينده ايران است


حسين عسکري: سردار پاسدار حاج علي ساساني ­نژاد در سال 1344 خورشيدي در روستاي اُزبكي از توابع شهرستان نظرآباد واقع در استان البرز متولد شد. ايشان سابقه 78 ماه حضور در جنگ تحميلي عراق عليه ايران دارد. حاج علي آقا اخيراً از جبهه سوريه و مبارزه با جريان تکفيري بازگشته است. سرکار خانم نسيم کيادليري خبرنگار روزنامه پيام آشنا، گفت و گوي جالبي را با ايشان انجام داده که متاسفانه مجال چاپ در نشريات محلّي استان البرز را نيافت. از خانم کيا دليري اجازه گرفتم که اين گفت و گوي خواندني را در «وبلاگ ساوجبلاغ پژوهي» منتشر کنم و ايشان با اشتياق پذيرفتند که افتخار نشر نخست آن نصيب وبلاگ بنده شود. خانم کيا دليري در طليعه اين گفت و گو نوشته است: سردار علي ساساني نژاد، فرمانده سال هاي دفاع مقدس است که اين روزها در ميداني ديگر، خارج از مرزهاي ايران، براي ايران و ايراني مي جنگد. کلامش را با نام خدا و سلام بر آنان که مي شنوند آغاز مي کند و براي معرفي خود مي گويد: پاي سگ بوسيد مجنون، خلق گفتند: اين چه بود؟ گفت: اين سگ گاه گاهي کوي ليلي رفته بود. تنها افتخار من اين است که 78 ماه از زندگي ام را پا به ‌پاي ليلاهاي زمانم بودم. حالا سوال شما از من چيست؟ چه مي خواهيد بگويم؟»


برايمان از شهادت بگوييد؛ از مفهوم از خود گذشتن.


چه قدر خوب است که ما به جاي مشک عباس، مشق عباس را در زندگي مان وارد کنيم. ليلاهاي زمان دفاع مقدس، مشق عباس را خوب نوشته بودند. در عمليات عاشوراي سه، پلي بود به نام پل دويرج که بايد آن را منفجر مي کرديم. چون پايين پل، سدّ بود، منفجر کردن پل با موشک يا خمپاره امکان پذير نبود. ما با تعداد اندکي از بچه ها رفتيم براي منفجر کردن پل؛ تا صبح نشده هم بايد از آن منطقه خارج مي شديم.شهيد بزرگوار کيانپور بود، سردار مهرآذين فعلي بود، و چند نفر ديگر از بچه ها. موقع برگشتن خورديم به يک تپه که بعد فهميديم سنگر است. آنقدر رويش خاک ريخته بودند که تپه ديده مي شد؛ سنگرِ يکي از فرماندهان عراق بود. مجبور شديم با آنها درگير شويم و يک تعدادي اسير گرفتيم. موقع خروج از آن محور که تعدادمان با اسرا زياد شده بود، در طول مسير يک انحراف و انحنايي ايجاد شد و پاي علي ساري رفت روي مينِ جهنده والمري. جفت پاهايش با انفجاري شديد در جا قطع شد؛ پورمندصفا يک پايش قطع و پاي ديگرش زخمي شد؛ سياوش ايزدي هم هردوپايش در جا قطع شد. گفتيم: بچه ها ساکت باشيد، بخشي از عراقي ها همين جا موندن، صبح هم نزديکه بايد از اينجا خارج شيم. اگر ساکت نباشين، ممکنه ما رو بگيرن.ادامه مطلب...

گفت و گويم با ايرنا درباره جاذبه هاي گردشگري استان البرز

$
0
0

 


 



 


کهن ترين خشت جهان در البرز پذيراي مسافران نوروزي 


کد خبر: 82468338 (5890836) | تاريخ خبر: 28/12/1395 | ساعت: 12:11 |


کرج - ايرنا - استان البرز به مرکزيت کرج با توجه به تنوع اقليمي کوهستاني و دشت، زيستگاه ها و گونه هاي مختلف حيات وحش، آداب، رسوم و فرهنگ هاي متفاوت و ديرپاي محلّي، آثار متنوع و متعدد فرهنگي و تاريخي از هزاره هفتم پيش از ميلاد مسيح تا دوره هاي اخير، يکي از قطب هاي گردشگري در ايران است.


به گزارش ايرنا، استان البرز با 6 شهرستان کرج، ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان، فرديس و اشتهارد، تنوع اقليمي کم نظير در کشور را دارا است که از آب و هواي کوهستاني تا گوهر کوير را يکجا در اختيار دارد.تپه ازبکي تنها يکي از محوطه ‌هاي باستاني ارزشمند تاريخي فلات ايران واقع در شهرستان نظرآباد از شهرستان‌هاي استان البرز قرار دارد. اين تپه تاريخي با قدمت 9 هزار ساله به عنوان قديمي ترين بناي خشتي جهان مطرح است.بسياري از کشورها که امروز توانسته اند جايگاهي در صنعت گردشگري جهان براي خود دست و پا کنند يا فاقد سابقه تمدني نظير ايران و به ويژه استان البرز هستند و يا اينکه سابقه آثار تمدني آنها به 500 سال هم نمي رسد.با توجه به شرايط پيش آمده از سوي دولت تدبير و اميد و شکست خوردن پروژه ايران هراسي، ظرفيت هاي گردشگري موجود در ايران نمود بيشتري يافته است و ديگر اين وظيفه ما است بيش از هر زمان ديگري اين سابقه تمدني، تاريخي و فرهنگي را به جهان معرفي کنيم.


براساس پژوهش هاي انجام شده، صنعت گردشگري در برخي کشورها، به منبع کسب درآمد ملّي تبديل شده است، به طوري که گروهي از پژوهشگران بر اين باورند که صنعت گردشگري سومين پديده اقتصاد پويا، پررونق و روبه توسعه در جهان است اما کشور ما با وجود سابقه ذکر شده و ظرفيت هاي موجود جايگاه مناسبي در صنعت گردشگري جهان ندارد.در استان البرز علاوه بر تپه باستاني ازبکي از مناطقي نظير شهرستانک، ديزين، عظيميه، آسارا، گرمدره، پارک طبيعت و حيات وحش ايران، باغستان، اشتهارد، کوهسار، چهارباغ، ايران توسعه، فرودگاه پيام، برغان و سنج، سيبان دره، طالقان، آسمان سو طالقان، ياس زيدشت طالقان، فرودگاه آزادي نظرآباد به عنوان مناطق خاص براي توسعه گردشگري استان نام برد.پرونده ثبت تپه ازبکي در حال تهيه است و برنامه ايجاد پايگاه پژوهشي آن در دست اقدام است. محوطه ازبکي با قدمتي 9 هزار ساله يکي از محوطه هاي ارزشمند کشور و به عنوان سايت معتبر باستان شناسي است.محوطه ازبکي يکي از محوطه تاريخي فرهنگي شهرستان نظرآباد که توسط دکتر مجيد زاده در 6 فصل کاوش شده که محوطه شامل يان تپه ، جيران تپه ، مارال تپه و غيره مي باشد که براساس کاوش ها تپه هفت هزار ساله ما مي باشد که خشت آن به سازمان ملل هديه شده است.محوطه باستاني ازبکي شامل تپه اصلي و تپه اقماري مي باشد که از نظرتاريخي از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.تپه ازبکي از سال 77 مورد کاوش دکتر مجيد زاده قرار گرفت و اين مجموعه کتاب تاريخ ايران بوده چرا که از 9 هزار سال پيش اولين معابد بشر و روستاهاي پيش از تاريخ و دوره مادها را در آن داريم.با توجه به اينکه پس از 6 فصل کاوش اين مجموعه شناسايي و روبه فراموشي سپرده شده بود اما با پيگيري ميراث فرهنگي و دادستان و رئيس دادگستري و با همکاري مالک آن 12 هکتار آن که در عرصه ميراث فرهنگي بود واگذار شد و امروز استارت ثبت جهاني آن خورد.


حسين عسکري پژوهشگر البرزي در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت:‌ مناطق نمونه گردشگري براساس ماده 8 قانون تشکيل سازمان ميراث فرهنگي راه اندازي شده اند.عسکري ادامه داد: اين مناطق در کنار جاذبه هاي تاريخي، فرهنگي، مذهبي، طبيعي و گردشگري به منظور ارايه خدمات به گردشگران توسط بخش غير دولتي تأسيس و اداره مي شوند.ويگفت:مسيرهايي که طي آن بتوان، آثار تاريخي، فرهنگي، طبيعي و مکان هاي زيارتي را در کوتاه ترين زمان مورد بازديد قرارداد را مسير گردشگري گويند.مهم ترين اين مسيرها در استان البرز عبارتند از:


الف) مسير جاده چالوس به عنوان چهارمين جاده زيباي گردشگري در جهان که هر ساله پذيراي گردشگران داخلي و خارجي است. اين مسير پر از چشم اندازهاي زيبا همانند باغ لاله هاي گچسر، کاخ شهرستانک، ديزين، برج ميدانک و مناظر طبيعي متعدد است.


ب) مسير طالقان دره جذاب و ديدني است که رودخانه زيباي طالقان رود را در ميانه خود جاي داده است. در اين مسير مي توان بقعه امامزادگان، قلعه ها، آبشارها، آثار تاريخي، خانه هاي قديمي، حيات وحش و روستاهاي سنّتي را مورد بازديد قرار داد و با فرهنگ محلّي آن منطقه آشنا شد.


ج) مسير کُردان ساوجبلاغ که شامل بقعه امامزادگان، روستاهاي سنّتي و زيباي کوهستاني و کوهپايه اي، تپه هاي باستاني مربوط به هزاره دوم پيش از ميلاد مسيح همانند گنچ تپه و سياه تپه خوروين که از شهرت جهاني برخوردارند.


د) مسير اشتهارد که در دشت واقع شده است. در اين مسير مي توان با کوير و جاذبه هاي مختلف آن همانند زندگي عشايري و پرورش شتر و فرهنگ زندگي در روستاهاي کويري کنار رودخانه شور آشنا شد.


روستاهايي که داراي آثار طبيعي، فرهنگي و تاريخي قابل توجهي هستند و مي توانند گردشگران را به سوي خود جذب نمايند. مهم ترين اين روستاها در استان البرز عبارتند از: برغان (خاستگاه خاندان علمي برغاني و قطب تعزيه)، سنج (داراي خانه هاي سنّتي و زيبا)، سيبان دره (داراي آبشاري زيبا)، فشند (داراي چشم انداز طبيعي و محصولات کشاورزي مشهور)، کرکبود (داراي آبشاري زيبا و امامزاده)، گليرد (زادگاه آيت الله سيد محمود طالقاني)، وَرده (داراي چشم انداز رودخانه و امامزاده)، وليان (داراي باغ هاي فراوان و زيبا)، شهرستانک (ميزبان کاخ ناصرالدين شاه قاجار)، گچسر (داراي صنعت گچ پزي سنّتي و غار يخ مراد)، واريان (روستايي زيبا در مجاورت سدّ کرج)، ولايت رود (ميزبان مسابقات جهاني اسکي).


محراب رجبي رئيس انجمن البرز شناسي در ارتباط با بوم گردي و اکو توريسم گفت: اکو توريسم معادل طبيعت گردي ترجمه شده است.وي ادامه داد: عنصر اصلي در طبيعت گردي، ايجاد ارتباط متقابل با طبيعت و زيست بوم است.به گفته وي، ارتباط يک عمل دو جانبه است که يک داد و دهش متقابل هست بايد بياموزيم و بياموزانيم در اين بين هيچ گونه تخريب و آسيب رساني مورد قبول نيست و اين موضوع بوم گردي نيست بلکه بوم تخريبي نام خواهد داشت.وي با بيان اينکه البرز از بهترين مناطق ايران براي اين منظور هست، گفت: دشت، کوهپايه و کوهستان، سه عرصه مهم در بوم و سرزمين، همه در البرز قرار دارندو از ارتفاعات پوشيده از برف - کلون بستک - در وارنگرود در شمال البرز تا طاق هاي نمکي رنگين در اشتهارد در جنوب استان.


1535/6155خبرنگار:نوشين طهماسبي **انتشار دهنده:داريوش غفاري.


 خبر فوق در وب سايت خبرگزاري ايرنا


عکس: علي عسکري

ششمين سور سوره هاي قرآن برگزار مي شود

$
0
0

 



بنا به سنّت هرساله و اين بار با حضور يک ميهمان ويژه،ششمين نشست سور سوره هاي قرآن در شهرستان نظرآباد برگزار مي‌شود. در ششمين آيين قرآني پايان سال 1395 حجت الاسلام والمسلمين سيد مقتدا حسيني رييس مرکز شيعيان سوييس ميهمان اصلي نشست خواهد بود. اين نشست در ساعت 19 روز شنبه 28 اسفند 1395 در فرهنگسراي هنر برگزار خواهد شد.گفتني است حجت الاسلام حسيني متولد ابهر و از مبارزان انقلابي در رژيم پهلوي در استان البرز بوده است. ايشان سال‌ها در البرز سکونت داشته و هم‌اکنون رييس مرکز امام علي (ع) شهر لوگانوي سوييس است.


ديدارم با رييس مرکز شيعيان سوئيس 

Viewing all 729 articles
Browse latest View live